Go Back   PTI Marketing Technologies User Community > Software-Related Talk > The JavaScript Library > Graphic Rules

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old August 9th, 2016, 07:13 AM
rrdwitt rrdwitt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 27
Default Using Fusion as portal to Imposer

I have a project that has 1000 page PDF. I simply want to have the pages go to FP Imposer from Fusion Pro. Still learning so please be kind if this is a silly question :-) So basically there is a front and back for each piece within the PDF document. Do I make a new document that is 2 pages with a graphic rule on each page? I just want it to go front back, front back etc... no variable involved at all. Just simply want to se Fusion as a "window" to get to FP Imposer.
Reply With Quote
  #2  
Old August 9th, 2016, 01:46 PM
rrdwitt rrdwitt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 27
Default Re: Using Fusion as portal to Imposer

Anybody? I need help please.
Reply With Quote
  #3  
Old August 9th, 2016, 02:02 PM
step's Avatar
step step is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Jan 2010
Location: Charlotte, NC
Posts: 921
Default Re: Using Fusion as portal to Imposer

Have you searched the forum?
http://forums.pti.com/showthread.php?t=3065
__________________
Ste Pennell
FusionPro VDP Creator 9.3.15
Adobe Acrobat X 10.1.1
Mac OS X 10.12

LinkedIn
Reply With Quote
  #4  
Old August 9th, 2016, 02:06 PM
rrdwitt rrdwitt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 27
Default Re: Using Fusion as portal to Imposer

Yes I have, I seen the very thread you pointed me to. But it does not make sense to me. I have no variable data. In the example there is text file, pdf files etc... Just very confused on what should be a straight forward issue. I am new and trying to make sense of why all this code is needed.
Reply With Quote
  #5  
Old August 9th, 2016, 02:39 PM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 3,980
Default Re: Using Fusion as portal to Imposer

Quote:
Originally Posted by rrdwitt View Post
Anybody? I need help please.
This is a user community. There's no guarantee that anyone will respond; that expectation is appropriate for Support.

Anyway, yes, you would start out with a new document that has 2 pages, with a graphic rule on each page. Then you want to do something similar to this thread:
http://forums.pti.com/showthread.php?t=37

But instead of overflow pages, you want to use pairs of pages, without overflowing, and set the record repeat to the number of pages in the resource PDF divided by 2 (rounded up).

Attached is an example template. You'll need to change the path and name of the file in the first name of the rule. (You could read the PDF file name from a data file.)

This is a fairly trivial use of FusionPro, though. I'm pretty sure that most RIPs can do this kind of imposition-only output for you.
Attached Files
File Type: zip template-2up-impo.zip (133.8 KB, 9 views)
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@pti.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@PTI.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs. Please do not post proprietary font files to this forum.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});

Last edited by Dan Korn; August 9th, 2016 at 02:42 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old August 10th, 2016, 09:05 AM
rrdwitt rrdwitt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 27
Default Re: Using Fusion as portal to Imposer

Thank you! Thank you! Thank you!! I appreciate your help tremendously!!!
Reply With Quote
  #7  
Old August 11th, 2016, 10:17 AM
dreimer dreimer is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Oct 2010
Location: Shakopee, MN
Posts: 454
Default Re: Using Fusion as portal to Imposer

If you are doing just one copy of each two pager (Front and Back) not varying quantities, you could try using the following rule in OnJobStart callback.

Code:
FusionPro.Composition.impositionSheetBackgroundFrontPage = "Imposition";
FusionPro.Composition.impositionSheetBackgroundBackPage = "Imposition";
Just add your Template page named "Imposition" at the end of your 1000 page PDF and set your datasource to none and apply your imposition (fpi) file on composition. I do this all the time.

I should add, that I do this when doing multiple-up of each set. But should work if you are doing just a one-up imposition say 17X11 on a 19X13 sheet for example.
__________________
Don Reimer - JavaScript Novice

MAC OS 10.12.5 Acrobat XI 11.0.0 FP Creator 10.0.16
Windows 7 Acrobat X 10.1.4 FP Creator 9.3.9

Last edited by dreimer; August 11th, 2016 at 10:26 AM..
Reply With Quote
  #8  
Old August 11th, 2016, 10:34 AM
rrdwitt rrdwitt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 27
Default Re: Using Fusion as portal to Imposer

Thank you very much! I will give that a try as well.
Reply With Quote
  #9  
Old October 6th, 2016, 12:13 PM
rrdwitt rrdwitt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: May 2016
Posts: 27
Default Re: Using Fusion as portal to Imposer

Don, this is not working for me. Is there more to the script? I just type that into a callback rule? Sorry, still learning. What would be the exact script? My issue is I have a 700 page pdf. No data, just simply want to step up in Imposer. 1 page of the pdf stepped up 30 times, then page 2 of the pdf stepped up 30 times, etc... Thank you for your help
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) 2011, PTI Marketing Technologies™, Inc.