Go Back   MarcomCentral (PTI) and FusionPro User Communities > Software-Related Talk > The JavaScript Library

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old October 12th, 2022, 09:26 AM
ThePorge ThePorge is offline
Regular Contributor
 
Join Date: Aug 2011
Location: Georgia
Posts: 88
Default Missing Field handling error

I get data files that sometimes have and ID. If this ID exists it will be what I need to use. However if no ID is in the data file it won't even have the field for the ID data. I then have to generate an ID based on the input file name. Is there a way to handle a field name not being present in the data file without throwing an error?
I get these data files all the time and I have to link up to the new file and output a pdf. Right now it looks like the only solution is to put the field name in the data, but that's a hassle with the frequency of doing this.
Reply With Quote
  #2  
Old October 12th, 2022, 11:00 AM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,671
Default Re: Missing Field handling error

Can you be a bit more specific? Are you referring to the "Empty field name" message? That's just a warning. Or some other error message?

Also, can you post an example of a job that reproduces the problem, or at least a data file?
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
  #3  
Old October 12th, 2022, 12:29 PM
ThePorge ThePorge is offline
Regular Contributor
 
Join Date: Aug 2011
Location: Georgia
Posts: 88
Default Re: Missing Field handling error

I get the error
"uncaught exception: Error: In Field(), no field named Order Number"
I'm trying to get the first record of the data to output if the input data file ends with ".txt" otherwise to output all the records which will come as an xls file.
The xls file will have the data column header "Order Number"

Code:
//Set page usage
FusionPro.Composition.SetBodyPageUsage("1Title", false);
FusionPro.Composition.SetBodyPageUsage("2Title", false);
if(Field("Division")==""){
   FusionPro.Composition.SetBodyPageUsage("1Title", true); 
}else FusionPro.Composition.SetBodyPageUsage("2Title", true);

//Pull the job number & order number from the input data file name
//Name needs to have the Job Number first e.g. 123456_86912.1.MyDataFile.txt
//FusionPro.Composition.forcePreprocessing = true; set in onJobStart

var jobNumber = GetFileName(PrimaryInputFile()); //Works in Preview, Validation & Composition mode unlike the old version that works in Composition only
var orderNumber = GetFileName(PrimaryInputFile());
var interNumber = GetFileName(PrimaryInputFile()), myTest;

jobNumber = jobNumber.match(/^\d+/);
interNumber = interNumber.match(/\_[\d\.]+/);

if (orderNumber.match(/\.txt/) == ".txt" && FusionPro.Composition.currentOutputFileNumber == 1){
    FusionPro.Composition.startRecordNumber = 1;
    FusionPro.Composition.endRecordNumber = 1;
    FusionPro.Composition.OpenNewOutputFile(jobNumber + interNumber + Field("Name") + "." + FusionPro.Composition.outputFormatExtension);
    var myTest = "Fail";
} else {
    orderNumber = Field("Order Number");
}

if (myTest != "Fail" && FieldChanged("Name")) {
    FusionPro.Composition.startRecordNumber = 1;
    FusionPro.Composition.endRecordNumber = FusionPro.Composition.totalRecordCount;
    FusionPro.Composition.OpenNewOutputFile(jobNumber + "_" + orderNumber + "." + Field("Name") + "." + FusionPro.Composition.outputFormatExtension);
}
Yeah, I know it's kinda sloppy and I attempt to clean everything up once I get it working....
Reply With Quote
  #4  
Old October 12th, 2022, 05:00 PM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,671
Default Re: Missing Field handling error

I see. You can always put a try/catch block around the call that's throwing the exception, like so:
Code:
try
{
    orderNumber = Field("Order Number");
}
catch (e)
{
    orderNumber = "(not sure what you want to happen here)";
    // or just do nothing here in the catch block
}
You could even give it a list of field names to try, something like this:
Code:
var val = null;

var fields = ["Order Number", "OrderNumber", "OrderNum"];
for (var f in fields)
{
    try
    {
        val = Field(fields[f]);
        break;
    }
    catch (e)
    {
    }
}

if (val == null)
    throw "No matching field name; tried: " + fields;
    
return val;
This is kind of a poor man's field mapper.
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
  #5  
Old October 14th, 2022, 11:58 AM
ThePorge ThePorge is offline
Regular Contributor
 
Join Date: Aug 2011
Location: Georgia
Posts: 88
Default Re: Missing Field handling error

Thanks. The Try and Catch is working for me perfectly.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) 2011, PTI Marketing Technologies™, Inc.