Go Back   MarcomCentral (PTI) and FusionPro User Communities > Software-Related Talk > FusionPro® VDP Creator

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old May 26th, 2022, 09:43 AM
HPIvt HPIvt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Vermont
Posts: 18
Default Help needed if there is a way to have variable check boxes

So I have this client who works with multiple organizations when they do these appeal mailings. In this case, twice now he has a reply card in which from his data file in Fusion Pro I bring in these dollar amounts as a variable.

What he further wants is if there is a dollar amount brought in, he wants a check symbol to be inserted into a check box that comes before the dally amount variable.

They way I achieved this was after doing my work in Fusion Pro, I would compose the document, then import that final composed document into InDesign and manually put in check boxes where they needed to be.

I don't know if it would be a variable image of check box, or just simply a Dingbat font check.

Looking for any guidance or assistance in achieving something that can be done all at once within Fusion Pro.

I was hoping to attach a visual of what I am referring to, but can't seem to upload an image, when I click insert image it asks for a link to the image, I just want to upload directly.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old May 27th, 2022, 01:22 PM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,654
Default Re: Help needed if there is a way to have variable check boxes

Quote:
Originally Posted by HPIvt View Post
I don't know if it would be a variable image of check box, or just simply a Dingbat font check.
Either should work. If it's an image, you probably want an inline graphic (refer to the User Guide).
Quote:
Originally Posted by HPIvt View Post
I was hoping to attach a visual of what I am referring to, but can't seem to upload an image, when I click insert image it asks for a link to the image, I just want to upload directly.
If you click the "Go Advanced" button under the area where you type in your message, there will be a "Manage Attachments" button. You can attach the graphic to the post that way. (If you want to get extra fancy, after uploading the attachment, you can hover over the name to get a link to show it in the post.)
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
  #3  
Old June 1st, 2022, 07:35 AM
HPIvt HPIvt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Vermont
Posts: 18
Default Re: Help needed if there is a way to have variable check boxes

Here is the visual I was trying to show....
Attached Images
File Type: jpg ReplyCard.jpg (131.5 KB, 17 views)
Reply With Quote
  #4  
Old June 1st, 2022, 03:35 PM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,654
Default Re: Help needed if there is a way to have variable check boxes

I think you want two different graphics, one that's the empty box with rounded corners, and another that's the box with the check. I would just make some graphic frames, and use rules to assign one of the two pictures to each.

You could also make an empty frame with a rounded border, and then (probably in a separate frame) either put the check mark graphic, or just nothing.

As for the layout, I don't know how much variability there is. Are there always going to be the same four boxes (2022, 2021, 2020, and 2019), or can there be a variable number of them? If it's always the same number, then you could just make four graphic frames, with a rule for each one. If the number is going to be variable, you could make a repeatable component with a graphic frame and a text frame, and put down as many of those as you need. Or you could make a table...
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
  #5  
Old June 2nd, 2022, 05:54 AM
HPIvt HPIvt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Vermont
Posts: 18
Default Re: Help needed if there is a way to have variable check boxes

Hello Dan, thanks for the feedback, there would always be the four boxes, yet throughout the data file like in this example, the person did not give an amount in 2020, therefore no checkbox.

I really have no knowledge of writing scripts, not sure if anyone has something or an existing rule maybe that would make it so if there was data pulled in for a year dollar amount then the image of a checked box would appear.
Reply With Quote
  #6  
Old June 2nd, 2022, 11:21 AM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,654
Default Re: Help needed if there is a way to have variable check boxes

Quote:
Originally Posted by HPIvt View Post
Hello Dan, thanks for the feedback, there would always be the four boxes, yet throughout the data file like in this example, the person did not give an amount in 2020, therefore no checkbox.
Thanks. Okay, so that makes it simpler.
Quote:
Originally Posted by HPIvt View Post
I really have no knowledge of writing scripts, not sure if anyone has something or an existing rule maybe that would make it so if there was data pulled in for a year dollar amount then the image of a checked box would appear.
Well, without seeing your job and the data file, it's hard to suggest a specific rule to write.

But you don't need any JavaScript at all to accomplish this.

You can make a series of Drag-and-Drop Wizard rules to pull in one of two graphics, depending on whether the value in the data for each field is zero or not, something like this:



Or you could make a Switch Wizard rule, similarly doing a numeric comparison and returning one graphic for the case of a zero value and another by default.

Also, you're not really still on FusionPro version 7.2 like your profile says, are you? You might want to update that.
Attached Images
File Type: jpg DnDRule.jpg (79.0 KB, 37 views)
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
  #7  
Old June 3rd, 2022, 08:42 AM
HPIvt HPIvt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Vermont
Posts: 18
Default Re: Help needed if there is a way to have variable check boxes

Hi Dan, yes my info was severely outdated!

Thanks for this info, I would share my data file and the actual Indesign file if you wanted, but perhaps if I just try to follow what you showed I can figure this out.

Did you post 2 image example or just the DnDRule.jpg? I ask because right after where you say

.....each field is zero or not, something like this:

I see a question mark image icon.

If I was to share files, is that possible here somewhere as an attachment?

Thanks!
Reply With Quote
  #8  
Old June 6th, 2022, 09:57 AM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,654
Default Re: Help needed if there is a way to have variable check boxes

Quote:
Originally Posted by HPIvt View Post
Did you post 2 image example or just the DnDRule.jpg? I ask because right after where you say

.....each field is zero or not, something like this:

I see a question mark image icon.
Hmm, not sure why you're not seeing the embedded image, but you should be able to see the link to the attachment, right at the end of my post. Here's the link again:
http://forums.pti.com/attachment.php...4&d=1654194040
Quote:
Originally Posted by HPIvt View Post
If I was to share files, is that possible here somewhere as an attachment?
Sure, exactly the same way you attached the picture in your previous post.
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
  #9  
Old August 30th, 2022, 01:36 PM
HPIvt HPIvt is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Oct 2011
Location: Vermont
Posts: 18
Default Re: Help needed if there is a way to have variable check boxes

Hi Dan, just getting back to this now, thanks for the graphic rule info and visual. I had another thought which would it be possible to use glyphs somehow? I know in the glyph sets in Indesign there are checkbox ones depending on the font.

Any idea if these would carryover to Fusion Pro, and is so, would a similar rule be kind of the same thing just not an image rule, but a text rule?
Reply With Quote
  #10  
Old August 30th, 2022, 02:43 PM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,654
Default Re: Help needed if there is a way to have variable check boxes

Quote:
Originally Posted by HPIvt View Post
Hi Dan, just getting back to this now, thanks for the graphic rule info and visual. I had another thought which would it be possible to use glyphs somehow? I know in the glyph sets in Indesign there are checkbox ones depending on the font.

Any idea if these would carryover to Fusion Pro, and is so, would a similar rule be kind of the same thing just not an image rule, but a text rule?
Sure. Those glyphs aren't unique to InDesign, they're just glyphs for characters in fonts, like any other characters. So like you asked in May, if you find a glyph in a symbol font, like Dingbats, you can definitely use it in FP.

Actually, there are Unicode characters for check box ☑ and empty check box ☐, so you can just use those. They're in the Apple Symbols font, as well as Arial Unicode MS and others. So you could just paste the ☑ character directly into the Text Editor.

For variability, you could make a rule like so:
Code:
return '<span font="Apple Symbols">☑</span>';
There may be an even easier way to accomplish this, but I haven't seen your job.
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) 2011, PTI Marketing Technologies™, Inc.