Go Back   MarcomCentral (PTI) and FusionPro User Communities > Software-Related Talk > FusionPro® VDP Creator > Imposition

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old April 14th, 2009, 07:54 AM
bharris bharris is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default Insert Page Break Between Sections While Imposing

I have a large database consisting of 150 sections. Each section contains 800 records and is denoted by the word "NEW" in the "Section" column. I have to impose this onto die-cut label stock which is 18-up. I also have to provide a separate PDF for each section. Since 18 will not divide into 800 evenly, I need to be able to tell the composer to start a new page when a "NEW" section starts. Breaking the database into 150 individual databases that must be individually composed seems like a ponderously wrong way to go about it. Surely there must be an easier way. Any suggestions?
Reply With Quote
  #2  
Old April 20th, 2009, 09:19 AM
bharris bharris is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default Re: Insert Page Break Between Sections While Imposing

Nothing at all?
Reply With Quote
  #3  
Old April 22nd, 2009, 12:38 PM
rpaterick rpaterick is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 427
Default Re: Insert Page Break Between Sections While Imposing

When you go to compose, can you see if the "output" tab would work for you? Down below it should say output to multiple files. check that, tell it to be (number you need it to break)per file, and un-check the "different numbers in file" below.

Not sure if that is what you are asking for though or if it will solve it.

Each batch would be exactly where you wanted it started and stopped at or breaking points. For production, would they still need a "blank" page if you are still keeping each of the batches separate? This would create 150 files that would have to be ripped 150 times. This is a downfall on my suggestion and would tick-off your press guy or whomever has to RIP the files.

Last edited by rpaterick; April 22nd, 2009 at 12:45 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old April 22nd, 2009, 12:46 PM
bharris bharris is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default Re: Insert Page Break Between Sections While Imposing

That doesn't work. It's what I tried initially, but was given the message warning the chunks were note compatible with the imposition. The problem is that 18 doesn't go into 800 evenly. What happens is the first file is cut 8 records short, leaving the remainder of section 1 at the beginning of file 2, 16 records of section 2 at the beginning of 3, 24 of 3 on 4 etc. It would be nice if I could create a rule that would force a new file or page break based on a value or count.
Reply With Quote
  #5  
Old April 22nd, 2009, 12:48 PM
rpaterick rpaterick is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 427
Default Re: Insert Page Break Between Sections While Imposing

Quote:
Originally Posted by bharris View Post
It would be nice if I could create a rule that would force a new file or page break based on a value or count.
Do you have to impose or can they impose at the press?
Reply With Quote
  #6  
Old April 22nd, 2009, 12:50 PM
bharris bharris is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default Re: Insert Page Break Between Sections While Imposing

It's on me.
Reply With Quote
  #7  
Old April 22nd, 2009, 12:54 PM
rpaterick rpaterick is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 427
Default Re: Insert Page Break Between Sections While Imposing

Quote:
Originally Posted by bharris View Post
It's on me.
could you add blanks to the file to make it work and then pull them at the press?

810/18= 45
Reply With Quote
  #8  
Old April 22nd, 2009, 12:59 PM
bharris bharris is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 12
Default Re: Insert Page Break Between Sections While Imposing

That's what I was unsuccessfully trying to avoid. The job is finished now (until next time) and that's what I ended up doing. It was very clean cut this time, with each section being 800, but that's the only time it's turned out that way. In a database of 120,000 records, it is rather daunting and too risky to go maverick on the database. I would much rather have the software do the drudgery.

Thanks a lot for the brainstorm, though. I appreciate the effort.

Last edited by bharris; April 22nd, 2009 at 01:01 PM..
Reply With Quote
  #9  
Old April 22nd, 2009, 01:01 PM
rpaterick rpaterick is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 427
Default Re: Insert Page Break Between Sections While Imposing

Quote:
Originally Posted by bharris View Post

Thanks a lot for the brainstorm, though. I appreciate the effort.
I hear ya. I'm sure they have something that will handle it.

Good luck on the next one.
Reply With Quote
Old April 22nd, 2009, 01:36 PM
esmith
This message has been deleted by esmith.
Reply

Tags
break, chunk, imposer, new sheet, sheet

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) 2011, PTI Marketing Technologies™, Inc.