Go Back   MarcomCentral (PTI) and FusionPro User Communities > Software-Related Talk > The JavaScript Library > Formatting Text

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old October 26th, 2015, 10:22 AM
sandig@customprinters.com sandig@customprinters.com is offline
Regular Contributor
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 62
Default I need to split a multi-line text field into an array based on the line break as the

I need to split a multi-line text field into an array based on the line break as the delimiter. I have tried:
var data = Field("BenefitsList");
var eachLine = data.split(/\n/g);
and other regular expressions to no avail. Does anyone know how to split on a line break in a multi-line text field?
Reply With Quote
  #2  
Old October 26th, 2015, 11:23 AM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,369
Default Re: I need to split a multi-line text field into an array based on the line break as

Quote:
Originally Posted by sandig@customprinters.com View Post
I need to split a multi-line text field into an array based on the line break as the delimiter. I have tried:
var data = Field("BenefitsList");
var eachLine = data.split(/\n/g);
and other regular expressions to no avail. Does anyone know how to split on a line break in a multi-line text field?
What does the original data look like? Can you post the data file here? Also, is this a data file being generated by a web-to-print system such as MarcomCentral?
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
  #3  
Old October 26th, 2015, 11:36 AM
sandig@customprinters.com sandig@customprinters.com is offline
Regular Contributor
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 62
Default Re: I need to split a multi-line text field into an array based on the line break as

The input data is being generated by Marcom Central. The user is entering their information into the field as I try to show on attached screen shot. I attached the FP file and my sample data. I do not know a way to test multi-line fields within Fusion Pro.

I am using RULE_insertBenefitBullet to create an array based on the line breaks, but marcom central is not recognizing the '<br>'. We have uploaded the files using other regular expressions with \r and \n trying to get the delimiter. None have been successful yet.
I do not know what delimiter to look for in the multi-line field.

Your help is much appreciated, Dan.
Attached Files
File Type: zip FP files.zip (765.4 KB, 10 views)
Reply With Quote
  #4  
Old October 26th, 2015, 11:44 AM
sandig@customprinters.com sandig@customprinters.com is offline
Regular Contributor
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 62
Default Re: I need to split a multi-line text field into an array based on the line break as

here is the screen shot
Attached Files
File Type: zip user input multiline.png.zip (118.8 KB, 13 views)
Reply With Quote
  #5  
Old October 26th, 2015, 12:11 PM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,369
Default Re: I need to split a multi-line text field into an array based on the line break as

Quote:
Originally Posted by sandig@customprinters.com View Post
The input data is being generated by Marcom Central.
Then this is a MarcomCentral-specific question. (It's specific to how MarcomCentral generates data from its multi-line text editor, as opposed to how another web app might generate something similar, or to what someone might generically refer to as multi-line input.)

Therefore, if you ask your question in the MarcomCentral forum, or contact your CPM, you'll have a better chance that someone who knows more about MarcomCentral will see it.
Quote:
Originally Posted by sandig@customprinters.com View Post
The user is entering their information into the field as I try to show on attached screen shot. I attached the FP file and my sample data. I do not know a way to test multi-line fields within Fusion Pro.
We need to find out exactly what are the contents of the data field in the data file that MarcomCentral is generating. Try making a rule that returns that field, but withOUT the "Treat returned strings as tagged text" box checked, and typeset that rule into the output. Then we should see the actual raw field value in the output.
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
  #6  
Old October 26th, 2015, 12:24 PM
step's Avatar
step step is offline
Senior Contributor
 
Join Date: Jan 2010
Location: Charlotte, NC
Posts: 955
Default Re: I need to split a multi-line text field into an array based on the line break as

I imagine it has something to do with how FP/MarcomCentral is interpreting tagged text. As in, maybe the break tags themselves (<br>) in your data are being converted to HTML entities: &lt;br&gt;

This is a sort of "catch all" regex that will replace a variety of page breaks with "<br>" and then create an array by splitting on the "<br>":
Code:
return Field("BenefitsList").replace(/<p>|\r|\n|&lt;br&gt;|&lt;p&gt;/g,'<br>').split('<br>');
__________________
Ste Pennell
FusionPro VDP Creator 9.3.15
Adobe Acrobat X 10.1.1
Mac OS X 10.12

LinkedIn
Reply With Quote
  #7  
Old October 26th, 2015, 12:53 PM
sandig@customprinters.com sandig@customprinters.com is offline
Regular Contributor
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 62
Default Re: I need to split a multi-line text field into an array based on the line break as

Ste, that worked!!! THANK YOU SO MUCH!!!
Reply With Quote
Reply

Tags
array, multi-line text box

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 11:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) 2011, PTI Marketing Technologies™, Inc.