Go Back   MarcomCentral (PTI) and FusionPro User Communities > Software-Related Talk > The JavaScript Library > Barcodes

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old June 4th, 2010, 09:17 AM
Eric Patrick Eric Patrick is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Memphis, TN
Posts: 17
Question Datamatrix Barcode 2 fields w/Tab Between

I'm setting up a Datamatrix barcode that has text information in field 1 "Sku" and then i want to it to horizontally tab to the next field "Qty" and populate that field with a number.
My coding is:

return MakeDataMatrixBarcode (Field("Sku") + ~0x09 + Field("Qty"), true, "TEXT", "6", "", "", "");

This gives me the barcode correctly but the tab doesn't work. Text "-10" is placed between the Sku data and the Qty data all in the first field.

I've tried using the coding from IDAutomation "~d009" but that just places "009" in between the other data. I have checked the scanner and it is setup for a US Keyboard.

What am I doing wrong?

Thanks!
__________________
Eric Patrick
epatrick@mercuryprtg.com
Mercury Printing Company
FP VDP DESKTOP 9.3.22 , Acrobat 9.5, MAC OS X 10.6.8, Macbook Pro 2.5 GHz Intel Core 2 Duo
Reply With Quote
  #2  
Old June 4th, 2010, 12:03 PM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,409
Default Re: Datamatrix Barcode 2 fields w/Tab Between

Quote:
Originally Posted by Eric Patrick View Post
return MakeDataMatrixBarcode (Field("Sku") + ~0x09 + Field("Qty"), true, "TEXT", "6", "", "", "");
That's not the right way to insert either a literal tilde or a tab character into a string in JavaScript. It's interpreting ~0x09 as the "bitwise not" operator followed by the number 9, which does result in the number -10, as you can see in the example here:
https://developer.mozilla.org/en/Cor...Bitwise_NOT%29

I think you want to do this, and turn the "process tilde" flag to false:
Code:
return MakeDataMatrixBarcode (Field("Sku") + "\t" + Field("Qty"), false, "TEXT", "6", "", "", "");
Or, using the ASCII code for the tab character:
Code:
return MakeDataMatrixBarcode (Field("Sku") + Chr(9) + Field("Qty"), false,  "TEXT", "6", "", "", "");
Actually, looking at the spec, I think you can just put the string "~d009" in there, like so:
Code:
return MakeDataMatrixBarcode (Field("Sku") + "~d009" + Field("Qty"), true,  "TEXT", "6",  "", "", "");
See the DataMatrix barcode spec:
http://www.idautomation.com/datamatr...SCII_Functions
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});

Last edited by Dan Korn; June 4th, 2010 at 12:12 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old June 4th, 2010, 01:03 PM
Eric Patrick Eric Patrick is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Apr 2010
Location: Memphis, TN
Posts: 17
Default Re: Datamatrix Barcode 2 fields w/Tab Between

Awesome Dan! Thanks for the help. The "\t" worked like a charm. I tried the "~009" but it wouldn't work for me.
__________________
Eric Patrick
epatrick@mercuryprtg.com
Mercury Printing Company
FP VDP DESKTOP 9.3.22 , Acrobat 9.5, MAC OS X 10.6.8, Macbook Pro 2.5 GHz Intel Core 2 Duo
Reply With Quote
  #4  
Old June 4th, 2010, 01:08 PM
Dan Korn's Avatar
Dan Korn Dan Korn is offline
FusionPro Senior Engineer / Forum Moderator
 
Join Date: Aug 2008
Location: Chicago, IL
Posts: 4,409
Default Re: Datamatrix Barcode 2 fields w/Tab Between

Quote:
Originally Posted by Eric Patrick View Post
Awesome Dan! Thanks for the help. The "\t" worked like a charm.
Great!
Quote:
Originally Posted by Eric Patrick View Post
I tried the "~009" but it wouldn't work for me.
I think it will work if you use "~d009" (with a "d") and set the second parameter (use tilde) back to "true," as in the example on the IDAutomation site. But what you have is working, and seems simpler.
__________________
Dan Korn
FusionPro Developer / JavaScript Guru / Forum Moderator
PTI Marketing Technologies | Printable | MarcomCentral
LinkedIn

I am a not a Support engineer, and this forum is not a substitute for Support. My participation on this forum is primarily as a fellow user (and a forum moderator). I am happy to provide help and answers to questions when I can; however, there is no guarantee that I, or anyone else on this forum, will be able to answer all questions or fix any problems. If I ask for files to clarify an issue, I might not be able to look at them personally. I am not able to answer private messages, emails, or phone calls unless they go through proper Support channels. Please direct any sales or pricing questions to your salesperson or inquiries@marcom.com.

Complex template-building questions, as well as all installation and font questions or problems, should be directed to FusionProSupport@marcom.com. Paid consulting work may be required to fulfill your template-building needs.

This is a publicly viewable forum. Please DO NOT post fonts, or other proprietary content, to this forum. Also, please DO NOT post any "live" data with real names, addresses, or any other personal, private, or confidential data.

Please include the specific versions of FusionPro, Acrobat, and your operating system in any problem reports or help requests. I recommend putting this information in your forum signature. Please also check your composition log (.msg) file for relevant error or warning messages.

Please post questions specific to the MarcomCentral Enterprise and Web-to-Print applications in the MarcomCentral forum. Click here to request access. Or contact your Business Relationship Manager (BRM/CPM) for assistance.

Please direct any questions specific to EFI's Digital StoreFront (DSF) to EFI support.

How To Ask Questions The Smart Way

The correct spellings are JavaScript, FusionPro, and MarcomCentral (each with two capital letters and no spaces). Acceptable abbreviations are JS, FP, and MC (or MCC). There is no "S" at the end of "Expression" or "Printable"! The name of the product is FusionPro, not "Fusion". "Java" is not is not the same as JavaScript.

Check out the JavaScript Guide and JavaScript Reference! FusionPro 8.0 and newer use JavaScript 1.7. Older versions use JavaScript 1.5.

return "KbwbTdsjqu!spdlt\"".replace(/./g,function(w){return String.fromCharCode(w.charCodeAt()-1)});
Reply With Quote
  #5  
Old June 30th, 2010, 11:40 AM
grazo grazo is offline
Forum n00b
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mexico
Posts: 6
Default Re: Datamatrix Barcode 2 fields w/Tab Between

Hello,
I need to do the same but using a linear barcode. I tried using 128 barcode and 39 barcode. Do you know if I need to download a specific font?

This is my rule:
return Make128BBarcode("03" + "~d009" + Field("numero"));

I also tried:

return Make128BBarcode("03" + "\t" + Field("numero"));

It ends up scanning symbols instead of the tab.

Regards,
Giovanni Razo
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 03:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) 2011, PTI Marketing Technologies™, Inc.