Go Back   MarcomCentral (PTI) and FusionPro User Communities > Support > Fonts

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old August 26th, 2013, 09:16 AM
DavisDirectPrepress DavisDirectPrepress is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 12
Default IDAutomation4State font missing on Mac

I recently installed the newest version of FusionPro Desktop, and have started testing it and playing around with different formats. One of the primary uses we have for FusionPro is for direct mailing pieces, so we have an absolute need for the intelligent mail barcode. However, when I try to set it up using the field our data dept has sent us, there's no barcode, only a bunch of numbers in applegothic. I'm on a mac, OS X 10.7.5, so there's really no looking for individual files. I tried to find the font but there's nothing in our corporate fonts folder, and I don't feel like I ever saw the option for it to install. Does anybody know what I did wrong, or if I'm just missing the font from this package?
Reply With Quote
  #2  
Old August 26th, 2013, 09:20 AM
Alex Marshall's Avatar
Alex Marshall Alex Marshall is offline
FusionPro VDP Support
 
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago,Illinois
Posts: 383
Default Re: IDAutomation4State font missing on Mac

Hello,
Is the data string you are trying to use for the Intelligent Mail Barcode have a 31 character numeric string? Or a 65 character alpha string consisting of the letters "D, T, A, F"..?
Reply With Quote
  #3  
Old August 26th, 2013, 09:23 AM
DavisDirectPrepress DavisDirectPrepress is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 12
Default Re: IDAutomation4State font missing on Mac

it's a 31 character numeric string
Reply With Quote
  #4  
Old August 26th, 2013, 09:30 AM
Alex Marshall's Avatar
Alex Marshall Alex Marshall is offline
FusionPro VDP Support
 
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago,Illinois
Posts: 383
Default Re: IDAutomation4State font missing on Mac

Click “Create Rules>>New(Text)>>>Empty”.

Check the box for “Treat Return Strings As Tagged Text”.

Give the Rule an identifiable name. This Rule will be selectable from the “Variable” drop box in the Variable Text Editor once completed.

The script:

var imb = Field(IntelligentMailBarcode);
return MakeOneCodeBarcode(imb.substr(0,20),imb.substr(20) ,12); //change field name to match your data file

Click “Ok”, “Ok”.
Now in the text frame where this barcode will appear, insert this Rule from the “Variable” drop box.

Set the point size to 12pts. No need to apply a font, as the script will execute and print the font.

Let me know if this helps. J
Reply With Quote
  #5  
Old August 26th, 2013, 09:36 AM
DavisDirectPrepress DavisDirectPrepress is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 12
Default Re: IDAutomation4State font missing on Mac

Unfortunately, it still didn't create. I followed your instructions exactly but it still only previews and outputs the numbers instead of a barcode.
Reply With Quote
  #6  
Old August 26th, 2013, 09:38 AM
Alex Marshall's Avatar
Alex Marshall Alex Marshall is offline
FusionPro VDP Support
 
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago,Illinois
Posts: 383
Default Re: IDAutomation4State font missing on Mac

In Acrobat, select "Acrobat>>>Preferences>>General>>Page Display".
Is the "Use Local Fonts" box enabled? If not, check this box then
rerun "Load Fonts>>Load All".
Please also ensure that the "IDautomation4State" barcode font is located in the "Mac HD: Library : Fonts" folder is present and active.
Reply With Quote
  #7  
Old August 26th, 2013, 09:48 AM
DavisDirectPrepress DavisDirectPrepress is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 12
Default Re: IDAutomation4State font missing on Mac

The Use Local Fonts box is checked. I've placed all the idautomation fonts into a folder on fontexplorer X Pro (the font software we use) and enabled them, loaded all fonts, and restarted both FusionPro and acrobat. I get this error message from the log when I try to output...

Font <IDAutomation4State> is not a loaded font. Using default instead.

...and it still only outputs numbers instead of a barcode.
Reply With Quote
  #8  
Old August 26th, 2013, 09:58 AM
Alex Marshall's Avatar
Alex Marshall Alex Marshall is offline
FusionPro VDP Support
 
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago,Illinois
Posts: 383
Default Re: IDAutomation4State font missing on Mac

What if you install the font to the "Mac HD: Library : Fonts" folder, then run the Fusionpro Load Fonts utility. Then quit Fusionpro/ Acrobat when the process completes. Reopen the template and test. Did this help?
Reply With Quote
  #9  
Old August 26th, 2013, 10:09 AM
DavisDirectPrepress DavisDirectPrepress is offline
Junior Community Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 12
Default Re: IDAutomation4State font missing on Mac

I get the same result. Is it possible that the font is bad? I try to preview it in fontexplorer but get no result.
Reply With Quote
  #10  
Old August 26th, 2013, 10:11 AM
Alex Marshall's Avatar
Alex Marshall Alex Marshall is offline
FusionPro VDP Support
 
Join Date: Sep 2008
Location: Chicago,Illinois
Posts: 383
Default Re: IDAutomation4State font missing on Mac

Open Font Book application on the Mac. Does the IDAutomation4state font validate without errors?
Reply With Quote
Reply

Tags
font issues, intelligent mail barcode, mac os

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) 2011, PTI Marketing Technologies™, Inc.